Forum

Poptools

Het lijkt mij erg leuk om is te spelen met het programma maar poptools doet het niet op een Windows x64 versie!
Enig alternatief?
ps. ik ga sowieso de stof uit dit boek integreren met mijn stage!


Eelke Jongejans
Beste Jelle, het klopt dat de makers van de Excel 'invoegtoepassing' Poptools (http://www.poptools.org/) hun invoegtoepassing niet updaten voor windows x64. Het draait nog wel prima op 32-bits systemen. Alternatief: zelf gebruik ik R (en dan met name de packages 'popbio' en 'IPMpack') voor matrix berekeningen, maar R heeft wel een steile leercurve voor beginners. Voordeel is wel dat R geheel gratis is. Fantastisch dat ons boek je kan helpen bij je stage!
Gerard Oostermeijer
Beste Jelle, leuk dat je ons boek gaat gebruiken! Wij zijn in een Europees project (BioVeL) bezig met het maken van een web-tool (workflows) voor het construeren van matrixmodellen. Wij zouden het heel leuk vinden als jij tijdens je stage (met onze hulp) gebruik zou willen maken van deze workflows, om deze uit te testen. De BioVeL workflow-tools doen in feite hetzelfde als de packages popbio en IPMpack waar Eelke over schrijft, maar zonder dat je er R voor hoeft te leren. Neem maar contact met me op als dit je wat lijkt!

Reactie:Afzender:E-mail adres:

Houdt u er rekening mee dat onze webbeheerder uw reactie eerst moet goedkeuren. Het kan dus enige tijd duren voordat uw voorstel geplaatst wordt. E-mailadres is verplicht, maar wordt niet online weergegeven.